0 item
WINKELWAGEN

Je winkelwagen is nog leeg

Verder winkelen
SUBTOTAAL: 0

Jun 11, 2019
Sfeervol ende ambachtelijk beeld maken in een moderne bakkerij?

Ik kreeg de vraag van mijn cliënt of ik mooie sfeerbeelden kon maken in de proefbakkerij van een van de grootste bakkers die ons land kent; Borgesius in Nieuw-Amsterdam.

Beeld bedoeld om de - nieuw te maken website - aan te kleden, beeld dat de lange, rijke geschiedenis en ambachtelijkheid van dit familiebedrijf laat zien. Van mooie detailshots van het maakprocess, resultaat, ingrediënten tot de gebruikte accessoires.

Schrikken

Een van de eerste vragen die op zo’n moment bij me opkomen is natuurlijk; hoe ziet de shoot-lokatie eruit? En ik bedoel dan, straalt de locatie wel die ambachtelijkheid uit waar door mijn cliënt naar gezocht wordt?

Normaal gesproken ga ik graag even poolshoogte nemen op de lokatie, maar Nieuw-Amsterdam ligt voor mij niet echt om de hoek. Omdat ik mijn opdrachten graag goed voorbereid, mijn klant gevraagd om wat foto's van de lokatie te sturen.

Tot mijn schrik betrof het een ultramoderne bakkerij met modern en hygiënisch roestvrijstalen tafels, gietvloer en systeemplafond met gezellige TL lichtbakken.

Geen rust

Hoe ga ik dat in hemelsnaam oplossen gaat er door mijn hoofd… Dit is nou nog eens een uitdaging waar ik echt wakker van kan liggen en pas als ik een plan heb hoe ik het kan en ga oplossen kan ik rustig slapen.

De oplossing

Die vond ik in het meebrengen van een groot eikenhouten blad, want dat geeft zoveel meer sfeer dan RVS. Daarnaast goed nagedacht over welke light-modifiers de juiste sfeer zouden kunnen geven.

Samen met Art-Director van de klant en assistent zijn we lekker een dag bezig geweest en hebben we een hele gave serie beelden kunnen maken. Maar ook het nabewerken van de foto’s - wat ik overigens zelf doe - hebben een aandeel gehad in de totale sfeer van het eindresultaat.

 

Zo zie je maar; met creatief denken, een goed voorstellingsvermogen en er gewoon even wakker van liggen kom je een heel eind! 

Een aantal beelden uit de sessie:

LINK COPIED