OVER MIJ…

Hi, ik ben Jean-Nicolas Haasbroek, fotograaf. Ik noem mezelf ook wel ‘time-artisan’ want in een fractie van een seconde leg ik de schoonheid van mensen of speciale momenten vast. Ik help zo o.a. ondernemers om een goede eerste indruk te maken en de authentieke kant van hun bedrijf te laten zien.

Ondernemers en professionals willen graag een goede foto van zichzelf en van hun bedrijf of product. Vaak proberen ze dat eerst zelf en nemen zij genoegen met die ‘leuke ontspannen’ foto die gemaakt is tijdens de vakantie of etentje, en wat zelf gemaakte foto’s van het bedrijf. 
Dan moet men achteraf toegeven niet de ervaring en/of de apparatuur te hebben om een goede foto te maken. Zo ontstaat al snel de behoefte aan een professional die hen op een authentieke en ontspannen manier kan vast leggen, of die het bedrijf of product een juiste uitstraling kan geven

Ik leef in de overtuiging dat ik met mijn fotografie ondernemers en professionals verder kan helpen om hun identiteit en merk authentieker en daardoor overtuigender over te laten komen.

In 1999 ben ik begonnen als zelfstandig professioneel grafisch vormgever. Vanuit die professie - en een verleden met een vader die fotograaf was - ontstond al snel de drang om ook voor mijn klanten te gaan fotograferen. Een aangeboren gevoel voor compositie en gebruik van licht maakt dat ik zelf vaak versteld sta van het resultaat. Op zulke momenten denk ik bij mezelf; "wat waanzinnig dat ik dit gemaakt heb en hoe gaaf is het dat mijn klant minstens zo blij is met het resultaat". 

Mijn focus ligt op portret-, bedrijfs-, lifestyle-, food-, en productfotografie. Binnen deze gebieden van de fotografie ben ik altijd op zoek naar een sfeervolle, realistische, ingetogen en ietwat rauwe invalshoek.

Met bevlieging en liefde voor het creëren van mooie momenten en het vastleggen daarvan, ben ik ervan overtuigd dat ik jouw ideeën of momenten kan omzetten in fraai beeld.

Ik hanteer een directe en professionele samenwerking met mijn opdrachtgever, waarin hoge kwaliteit en een efficiënte workflow de sleutel is tot een succesvol eindresultaat. Daarnaast geloof ik in co-creatie; wat inhoudt dat ik niet vóór, maar mèt mijn opdrachtgever werk.

Mijn werk doe ik op lokatie of vanuit mijn eigen studio in een 30’er jaren schoolgebouw in Amstelhoek (aan de Amstel, net buiten Amsterdam).

Enthousiast geworden van mijn portfolio? Neem dan gerust contact op om kennis te maken en met mij van gedachten te wisselen.

Heb een fijne dag!

Jean-Nicolas Haasbroek.


Meer info of boeken? Neem contact op! ]


Testimonials

Jean is al enige jaren onze vaste fotograaf en grafisch ontwerper. De samenwerking met Jean verloopt altijd erg ontspannen en prettig. Hij doet moeite om een indruk van de wensen en sfeer bij de klant te krijgen en balanceert dat met zijn eigen inbreng waardoor een fris en strak resultaat ontstaat. Jean is heel service-gericht en hij doet zijn werk met een prima prijs-prestatieverhouding.

Herbert Reesink
Business Manager,
Sioux Automation Technology B.V.

Voor ons bedrijf Quanza Engineering op zoek naar een fotograaf die de sfeer van ons bedrijf op de juiste manier wist te vangen. Jean Haasbroek heeft dat op een mooie, professionele manier weten te doen: het vertrouwen van onze mensen in hem geeft een helder en duidelijk beeld van de hart en kracht van ons bedrijf. Zijn makkelijke en relaxte manier van benaderen, laat toe dat men zich ook voor portretfotografie makkelijk opensteld. Zijn werk is bijzonder en niet alledaags wat ook bijdraagt aan onder andere een prachtige website.Voor ons absoluut preferred supplier.

Marian Helsloot
Office Manager,
Quanza Engineering B.V.Wij werken al jaren samen met Jean, zowel op het gebied van vormgeving als van fotografie. Hij is een betrouwbare en creatieve professional die meedenkt en zich goed kan verplaatsen in de opdrachtgever.

Ellen Wilbrink
Directeur, 
Turing Foundation.

Jean Haasbroek, top vormgever en fotograaf. Op gebied van vormgeving, logo's etc. vindt hij altijd een bijzondere en verrassende invalshoek. Het 'dat ik daar niet zelf opgekomen ben' gevoel. Heeft een aangeboren gevoel voor communicatie. Zijn fotografie werk is daar een professionele en bijzondere aanvulling op. Opdrachten zijn daarom bij hem in zeer goede handen. Alles onder één dak. Tot in de puntjes verzorgd. En Jean is bovenal ook nog eens een zeer prettig mens.

Erik Elferink
Eigenaar, 
Meneer E./Illustratie & vormgeving.


Als art-director weet je meteen dat je goed zit bij Jean. Hij is breed geïnteresseerd, breed getalenteerd en zeer breed kundig. (Hij liet me ooit een foto zien van een prachtige stalen kachel die hij ontworpen, gecut, gelast en geplaatst had, ik bedoel maar). Zijn subtiele maar zeer trefzekere regie heb ik laatst ervaren toen ik niet naast, maar voor z’n camera stond, als model. We hadden elkaar een flinke tijd niet gezien. Het was meer een gesprek dan een shoot. Met zelfs van mijn kop een fantastisch resultaat. Dat kunnen maar weinig mensen.

Mark Schäperkötter
Art-Director.

Als opdrachtgever is het bijzonder prettig om begrepen te worden. Jean verstaat niet alleen zijn vak, maar ook zijn klant. Vanaf het prille begin is direct helder hoe zaken tot stand moeten komen. Naast het serieus nemen van het werk en topproducten leveren, kan er met Jean veel gelachen worden. Naar mijn mening een erg belangrijke plus.

Arthur Heine 
Founder Sensunique en 
Heine & Essenius Wijnkoperij. 

In eerste instantie wilde ik alleen mijn werk laten fotograferen. Zelf voor de camera staat vind/vond ik altijd erg ongemakkelijk. Jean heeft dit goed aangevoeld, maar vond dat ik het toch moest doen. Mede door zijn professionaliteit en fijne samenwerking stond ik uiteindelijk ontspannen en met veel plezier voor de camera en het resultaat is echt super gaaf! Ben er nog elke dag blij mee.

Pauline Zeij
Pauline Zeij contemporary art.